پیش نیاز ها
- نیاز به ثبت نام
- نیاز به حضور در کلاس
- نیاز به MEASUR
ویژه ها
- دوره به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.
- دستگاه ها معرفی خواهند شد.
مخاطبین هدف
- مهندسان مکانیک
- مهندسان برق
- مهندسی و عملیات
- تکنسین ها و اپراتورها
كمپرسور (Compressor) به معنی متراکمکننده یا فشرده ساز است. كمپرسور توسط انرژی مکانیکی، سیالات قابل تراکم را فشرده سازی میکند. زمانی که هوا و گاز در داخل مخزن فشرده شد، طی فرآیند متراکم شدن، دمای آن افزایش می یابد و برای آنکه بتوان از هوای فشرده شده استفاده کرد، باید دمای آن کم شده و یا به حد تعادل برسد که وظیفه تعادل سازی هوا بر عهده لوله های خنک کننده در داخل کمپرسور است.
کمپرسورها با توجه به کاربردهای فراوان، دارای انواع مختلفی هستند. یکی از رایجترین انواع کمپرسورها، برپایه نحوه انتقال انرژی از کمپرسور به سیال است. در این مورد، کمپرسورها به دو دسته عمده تقسیم میشوند:
- کمپرسورهای دینامیک
- کمپرسورهای جابجایی مثبت
با توجه به این نوع دستهبندی، کمپرسورهای جریان محوری و سانتریفوژ در دسته کمپرسورهای دینامیک و کمپرسورهای رفت و برگشتی و چرخشی در دسته کمپرسورهای جابجائی مثبت قرار دارند. کمپرسورهای حلزونی و پیچشی انواعی از کمپرسورهای چرخشی هستند. هر یک از این کمپرسورها مزایا و کاربردهای خاص خود را دارند و طراحان براساس محدودههای خاصی که از نظر نسبت تراکم و شدت جریان گاز در مراجع وجود دارد، نوع خاصی از کمپرسور را برای هدف مورد نظر انتخاب میکنند.
در بسیاری از سیستم های صنعتی، کمپرسورهای هوا نسبت به تجهیزات دیگر انرژی بیشتری مصرف میکنند و نرخ تبدیل به انرژی گرمایی، بسیار بالاست. با توجه به این که این مصرف انرژی به جنبه های زیادی مرتبط است، مصرف بهینه انرژی از مباحث مهم کارکرد کمپرسورهاست. کمپرسورها سهم عمده ای در مصرف برق صنایع دارند. تنها 10-30 درصد انرژی به نقطه کاربر نهایی رسیده و بنابراین بین 90-70 درصد انرژی تلف می شود. محل کمپرسور و کیفیت هوای کشیده شده به درون آن، تأثیر زیادی بر مقدار انرژی مصرفی دارد. عملکرد کمپرسور به عنوان یک ماشین تنفسی با ورود هوای خنک، تمیز و خشک بهبود می یابد. هر 4 درجه سانتیگراد افزایش دمای هوای ورودی، باعث افزایش 1 درصدی مصرف انرژی می شود. کشیدن هوای خشک از محیط خارج اولویت دارد. زیرا دمای اتاق کمپرسور معمولا چندین درجه بالاتر از محیط می باشد. نیاز به لوله با قطر بزرگتر با حداقل زانویی برای جلوگیری از افت فشار مکش دارد.
در بخش صنعت کمپرسور، مانند بسیاری دیگر از بخشهای صنعتی، مقرراتی وجود دارد. این قوانین ممکن است شامل الزاماتی باشد که توسط ارگانهایی مانند استانداردهای ملی و بین المللی تعریف شده باشند.
در این دوره آموزشی مطالب زیر ارائه خواهدشد:
1. مباني و مفاهيم كمپرسورها
2. انواع كمپرسورها
3. روشهاي محاسبه راندمان حرارتي در كمپرسورها
4. آشنايي با استاندارد های مرتبط با کمپرسورها
5. اجزاء كمپرسورها
6. ارزيابي كارايي در كمپرسورها
7. پتانسيل هاي صرفه جويي انرژي در كمپرسورها
8. انجام مطالعه موردي با استفاده از نرم افزار مربوطه
در این دوره، در کنار تجربیات عملیاتی و ابزارهای مورد نیاز، کارایی انرژی در کمپرسورها هم معرفی می شود.
ویژگی های دوره
- درس 16
- آزمونها 0
- مدت زمان 24 ساعت
- سطح مهارت همه مراحل
- زبان فارسی
- دانشجویان 0
- ارزیابی بله
- مباني و مفاهيم كمپرسورها
- انواع كمپرسورها
- روشهاي محاسبه راندمان حرارتي در كمپرسورها
- بهره گیری از نرم افزار MEASUR در ارزیابی کارایی انرژی کمپرسورها
- بررسی اجزای اصلی کمپرسورها، بهره برداری از کمپرسور ها و مشکلات فنی احتمالی
- روش ارزیابی کارایی انرژی در کمپرسورها و بکارگیری آنها و معرفی دستگاه ها و ابزارهای اندازه گیری
- جمع بندی دوره+ارزیابی+صدور گواهینامه و پشتیبانی دوره به مدت یک ماه