پیش نیاز ها
- الزامات پیاده سازی سیستم مدیریت انرژی ISO50001
ویژه ها
- به صورت مجازی برگزار خواهد شد
- در بستر ادوبی کانکت
سازمان بین المللی استاندارد (ISO)، یک فدراسیون جهانی متشکل از مؤسسات ملی استاندارد است. کارآماده سازی استانداردهای بین المللی معمولاً از طریق کمیته های فنی ایزو صورت می پذیرد. استاندارد ISO50001 برای مدیریت انرژی تهیه شده است. مقصود از این استاندارد بین المللی، توانمندسازی سازمان ها برای ایجاد سیستم ها و فرایندهای ضروری برای بهبود عملکرد انرژی شامل کارایی، بهره برداری و مصرف انرژی است. اجرای این استاندارد به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، کاهش هزینه های انرژی و سایر پیامدهای محیط زیستی از طریق مدیریت نظام مند سیستم انرژی منجر می شود. این استاندارد بین المللی برای تمامی سازمان ها از هر نوع و اندازه بدون توجه به شرایط جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی آنان قابل اجرا است. اجرای موفق این استاندارد به میزان جدیت تمامی سطوح و جایگاه های سازمان بویژه مدیریت ارشد بستگی دارد. این استاندارد بین المللی الزامات سیستم مدیریت انرژی را برای یک سازمان مشخص می کند تا بر اساس آن سازمان بتواند خط مشی انرژی را توسعه داده و اجرا نماید. همچنین با توجه به الزامات قانونی و اطلاعات مربوط به مصرف انرژی، اهداف کلان، اهداف خرد و برنامه های عملیاتی انرژی را اجرا نماید. مبنای این استاندارد بین المللی بر ایجاد چارچوب بهبود مداوم یعنی طرحریزی- اجرا- بررسی- اقدام است و مدیریت انرژی را به فعالیت های هر روزه سازمان پیوند می دهد.
بنابراین مؤلفه های اصلی یک برنامه مدیریت انرژی در این استاندارد عبارتند از:
طرح ریزی: بازنگری ساختار مصرف انرژی و ایجاد خط مبنا، محاسبه شاخص های عملکردی انرژی، اهداف کلان، اهداف خرد و برنامه های عملیاتی مورد نیاز برای بهبود راندمان انرژی.
اجرا: اجرای برنامه های عملیاتی مدیریت انرژی
بررسی: پایش و اندازه گیری فرآیندها و ویژگی های کلیدی در عملیات ها، که مشخص کننده عملکرد انرژی آنها در مقابل خط مشی انرژی و اهداف کلان انرژی است و گزارش دهی نتایج اجرای طرح ها و میزان بهبودها.
اقدام: انجام اقدامات جهت بهبود مداوم عملکرد انرژی و سیستم مدیریت انرژی.
بکارگیری این استاندارد در سطح جهانی به کارایی بیشتر مصرف انرژی کمک کرده، رقابت پذیری را افزایش داده و میزان انتشار گازهای گلخانه و سایر پیامدهای زیست محیطی را کاهش می دهد. بنابراین این استاندارد بر این پایه بنا شده است که سازمان، سیستم مدیریت انرژی خود را به صورت دوره ای مورد بازنگری و ارزیابی قرار دهد و نحوه استقرار آنها را شناسایی کند. به سازمان برای نحوه اجرا سیستم مدیریت انرژی آزادی عمل داده می شود. به طور مثال میزان گستره و بازه زمانی فرایند بهبود مداوم از سوی سازمان تعیین می شود. سازمان می تواند شرایط اقتصادی و سایر شرایط موجود را هنگام تعیین میزان، گستره و بازه ی زمانی فرآیند بهبود مداوم در نظر بگیرد. مفهوم دامنه کاربرد و مرزها به سازمان اجازه می دهد که برای تعریف مواردی که در چارچوب سیستم مدیریت انرژی قرار می گیرند، انعطاف پذیر باشد.
مفهوم کلی عملکرد انرژی شامل استفاده از انرژی، کارایی انرژی و مصرف انرژی است. بدین سان سازمان می تواند از یک طیف وسیعی از فعالیت های عملکرد انرژی انتخاب داشته باشد. برای مثال سازمان می تواند تقاضای خود را در ساعات اوج مصرف کاهش دهد، مازاد انرژی را مورد استفاده قرار دهد یا اینکه مرتبط با سیستم ها، فرآیندهای خود یا تجهیزات را بهبود دهد.
نیازمندی های دوره
الف- کامپیوتر (لبپتاپ یا دستکتاپ) برای هر نفر یا دو نفر
ب- استاندارد ISO50001
ج- نرم افزار ادوبی کانکت با اینترنت
وش برگزاری دوره: به صورت مجازی و در بستر Adobe Connect
ویژگی های دوره
- درس 14
- آزمونها 0
- مدت زمان 24 ساعت
- سطح مهارت همه مراحل
- زبان فارسی
- دانشجویان 0
- ارزیابی بله
-
آشنایی با تاریخچه پیدایش سری ISO 50001
-
آشنایی با انواع انرژی ها و تکنولوژی های مربوطه
-
آشنایی با مفاهیم و اصول سیستم مدیریت انرژی
-
شناخت سازمان قانون گزار در سطح ملی-منطقه ای، بین المللی و صنفای
-
مقدمه ای بر الزامات قانونی و مقرراتی
-
بازنگری انرژی، خط مبنای انرژی و شاخص های عملکردی انرژی
-
نتایج مطالعات موردی (Case Studies)
-
آشنایی با مفهوم ممیزی مصرف انرژی
-
روش های بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان
-
تشریح الزامات استاندارد ISO 50001
-
مقدمه ای بر انواع مستندسازی بر اساس ISO 50001
-
شناسایی مستندات الزامی در استاندارد ISO 5001
-
طراحی نمونه هایی از مستندات الزامی
-
ارائه گواهینامه معتبر از طرف شرکت کنترل انرژی پاسارگاد