پیش نیاز ها
- نیاز به ثبت نام
- نیاز به حضور در کلاس
ویژه ها
- دوره به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.
- دستگاه ها معرفی خواهند شد.
مخاطبین هدف
- مهندسان ابزار دقیق
- مهندسان مکانیک
- مهندسان برق
- مهندسان شیمی
- تکنسین ها و اپراتورها
- مهندسی و عملیات
در سیستم های الکتریکی و تابلوهای اصلی برق و در اغلب محیط های صنعتی، برای بررسی و مدیریت تجهیزات الکتریکی و آنالیز پارامترهایی مانند جریان، ولتاژ، توان، فرکانس، ضریب قدرت و … به دستگاه های اندازه گیری الکتریکی نیاز است.
اندازه گیری عبارت است از مقایسه یک کمیت مجهول یا مقداری معلوم از همان کمیت که اصطلاحاً واحد نامیده می شود. واحدهای استاندارد که برای هر کمیت از اندازه گیریها تعیین می گردد بر طبق قراردادهای بین المللی تعیین شده و مقداری را که ما از هر اندازه گیری به دست می آوریم نشان می دهد که مقدار اندازه گیری شده در واقع چند برابر مقدار واحد آن کمیت است.گاهی اوقات یک کمیت اندازه گیری دارای چند واحد اندازه گیری می باشد و حتی یک دستگاه اندازه گیری این قابلیت را دارد که کمیت مورد نظر را با تمام واحد های موجود اندازه گیری نماید.از جمله ی این دستگاهها می توان به لوکس متر LX-1108 ، ترمومتر نفوذی TM-917 ، دورسنج نوری مکانیکی DT-2230 ،نیرو سنج FG-5100 ، ترازوی الکترونیکی GM-600P ، مانومتر تفاضلی PM-9100 و . . . را نام برد.
دستگاههای اندازه گیری که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند از تنوع و گوناگونی بسیار بالایی برخوردارند . ولی می توان تمامی آنها را به طور کلی به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی نمود. تفاوت دو دستگاه اندازه گیری فوق در مشخصه نشان دهنده آنهاست . در دستگاههای اندازه گیری آنالوگ تغییرات نشان دهنده به صورت پیوسته و پشت سر هم است. یعنی در این دستگاهها برای نمایش یک مقدار مشخص قسمت نشان دهنده دستگاه اندازه گیری یا در بعضی موارد همان عقربه نشان دهنده از مقدار صفر شروع به حرکت کرده و پس از گذشتن از روی مقادیر مختلف است.
اما در دستگاههای اندازه گیری دیجیتال تغییرات نشان دهنده که در اکثر موارد رقمی می باشد به طور ناپیوسته است. در بیشتر موارد می توان چنین استنباط کرد که نشان دهنده دستگاههای آنالوگ غالباً به صورت عقربه یا شعاع نورانی می باشد. ولی نشان دهنده دستگاههای دیجیتال غالباً از یک شمارنده دیجیتالی تشکیل می گردد. شایان ذکر است که امروزه با وجود پله ای بودن تغییرات در دستگاههای دیجیتال نسبت به دستگاههای اندازه گیری آنالوگ ، با ساخت دستگاههای دیجیتال با اجزا الکترونیکی بسیار دقیق ، این دستگاهها دارای دقت بسیار بالایی هستند که در بیشتر موارد دستگاههای آنالوگ قادر به مقایسه با آنها از نظر دقت نیستند. اما این بدان معنی نیست که دستگاههای دیجیتال همواره دقیقتر از دستگاههای آنالوگ هستند. دستگاههای اندازه گیری آنالوگی نیز وجود دارند که در آنها از اجزاء الکترونیکی کمک گرفته شده است و به همین جهت نیز دارای دقت بالاتری هستند. اما به خاطر پیچیدگی و طریقه کاکرد آنها کمتر در اندازه گیری های معمولی از آنها استفاده می شود و در مقابل به دلیل ارزانی نسبی و دقت مناسب استفاده از دستگاههای دیجیتال رشد روزافزونی یافته است و چه بسا به دلایل فوق روزی برسد که جای دستگاههای آنالوگ را کاملاً بگیرند.
وجود ثبات در سیستم اندازهگیری دادهها بسیار مهم است. زیرا ثبات کلید پیشبینیپذیری است. در مورد تجهیزات اندازهگیری، پایداری با استفاده از انواع نمودارهای کنترل تعیین میشود.
اندازهگیریهای مکرر با استفاده از یک دستگاه اندازهگیری بر روی همان واحد (اغلب به نام Master) برای اندازهگیری یک ویژگی واحد در طول زمان به دست میآید.
همانطور که اندازهگیریها انجام میشود، نقاط داخل محدوده نمودارهای کنترل نشان میدهد که روند تغییر نکرده است و پیشبینی میشود که احتمال تغییر در آینده نیز وجود ندارد.
فاصله زمانی مناسب اغلب در هنگام تجزیه و تحلیل سیستم اندازهگیری مورد توجه قرار میگیرد. دانستن شرایطی که تحت آن تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرد، به شناسایی علل خاص زمانی که سیستم ناپایدار است کمک میکند.باید اقداماتی انجام شود تا سیستم اندازهگیری در شرایطی که باعث ناپایداری میشود، نسبت به این ناپایداریها مقاوم شود. هر چه احتمال تغییر سیستم اندازهگیری بیشتر باشد، فاصله بین اندازهگیریها نیز باید کوتاهتر باشد.
در این دوره آموزشی شرح فصل های ارائه شده در قسمت برنامه آموزشی با بالاترین سطح کیفی ارائه خواهد شد.
ویژگی های دوره
- درس 13
- آزمونها 0
- مدت زمان 16 ساعت
- سطح مهارت همه مراحل
- زبان فارسی
- دانشجویان 0
- ارزیابی بله
- ۱- شناخت ثبات ها و اندازه گیری های موجود در داخل رله های دیجیتالی
- ۲- شناخت ثبات های دیجیتالی
- ۳- شناخت ثبات های سنتی
- ۴- شناخت لوازم اندازه گیری دیجیتالی
- ۵- شناخت لوازم اندازه گیری سنتی
- ۶- كار عملی با ثبات های دیجیتالی
- ۷- كار عملی با ثبات های سنتی
- ۸- كار عملی با لوازم اندازه گیری دیجیتالی
- ۹- كار عملی با لوازم اندازه گیری سنتی
- جمع بندی و پرسش و پاسخ
- آزمون و صدور گواهینامه